top of page

In principe heb je geen reden of klacht nodig om het weldoend effect van een massage te voelen 

 

Maar er zijn momenten dat het echt wel heilzaam  is .

 •  Bij fysieke stressklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde weerstand of spijsverteringsstoornissen verlaagt massage de hoeveelheid cortisol of stresshormoon in het bloed  waardoor de bloeddruk daalt en het aantal afweercellen toeneemt.
  Massage zorgt ook voor de aanmaak van oxytocine of knuffelhormoon met als gevolg een vertragen van de hartslag,  ontspanning van de spieren en toename van de doorbloeding in de organen.

   

 • Bij psychische problemen werkt oxytocine angstremmend en verhoogt de pijndrempel.
  Alzo kan massage een hulp zijn bij depressie,  angststoornissen of het verwerken van een emotionele tegenslag.

   

 • Zit je hoofd vol en wil je even genieten van dingen die je fijn vindt dan kan de aanmaak van endorfine of gelukshormoon in de hersenen je weer helder doen denken .
   

 • Zit je slecht in je vel en heb je moeite met jezelf te accepteren dan kan een massage een ontdekkingsreis  zijn waarbij je merkt hoe het voelt om meer ontspannen en in harmonie met jezelf te zijn .

 • Heb je last van overbelaste, vermoeide spieren door langdurig rechtstaan of verkeerde houding achter de  pc dan zal je lichaam je dankbaar zijn als je hier tijdig aandacht aan besteed en alzo onherstelbare schade voorkomt.

bottom of page